VÅRT HØYERE SELV

Dr. Chopra samler her den tekniske verden av vestlig medisin og de åndelige tradisjonene i østlige filosofier. Når de kombineres, fører de ikke bare til bedre helse, men til et kreativt, oppfylt liv. Lær å eliminere frykt og hindringer for vekst.
Forstå hvordan sinnet/kroppsforbindelsen er nøkkelen til sykdomsforebygging. Dra inn i de forskjellige lagene i sinnet, kroppen og ånden for å frigjøre din følelsesmessige kropp og leve et liv i glede og frihet.

Spørsmål:
VÅRT HØYERE SELV
Kjære Deepak
Jeg har søkt tilknytning til mitt høyere jeg, men føler det ikke.
Jeg mediterer, praktiserer "mindfulness", gjør ACIM praksis og lov om tiltrekningsteknikker, men ingen kobling utover ego og tanker!
Jeg er ekstremt stresset over mine omstendigheter og frustrert over at mine forsøk på å overgi meg og "være" ikke har gitt meg noe annerledes.
Jeg vet at min eneste sanne lykke ikke kan hentes fra eksterne hendelser, som gitt at jeg ikke har oppnådd lykke eller fred der, etterlater meg ekstrem trist og sliter med å "selvprat" meg ut av mørke tanker.
Hva gjør jeg galt?
Hva vil mine "eksistens" konsekvenser være hvis jeg har et liv uten å utnytte kilden?
 
Svar:
Problemet ser ut til å være at du har visse forventninger til hva det er å leve fra det høyere selvet, og fordi disse forventningene ikke er oppfylt, tror du at du ikke er tilkoblet og støttet av ditt høyere selv.
Disse troene på det du tror er "åndelig" er kilden til din kamp, angst og tristhet.
Du kan aldri være atskilt eller ikke koblet fra ditt sanne jeg.
Du kan bare forvirre deg selv til å tro at det er tilfelle.
Meditasjon er rett og slett en måte å gjenkjenne tilstedeværelsen av din selvbevissthet.
Ikke forestill deg at denne bevisstheten er eksotisk, utenomjordisk og prangende.
Det er din enkle, grunnleggende bevissthet som alltid er der under dine tanker, følelser, ideer og ambisjoner.
Årsaken til at det er så lett å overse er fordi det på en måte er ganske vanlig, ukomplisert og grunnleggende.
Men denne kjernebevisstheten er kilden til alt, det er ditt sanne jeg, og når du først er i stand til å utforske det på sine egne vilkår, er det da den virkelige transformasjonen av bevissthet begynner.
Kjærlighet
Deepak

Forventer man Ønsker Skal Manifesteres

Sitat .

 Når sinnet og hjertet ditt er virkelig åpent, vil overflod strømme til deg uanstrengt og enkelt.

 

Spørsmål:

Når vi begynner å meditere, er det galt å forvente at våre dypeste ønsker skal manifestere seg umiddelbart?

 

Svar:

Det er greit å være åpen for mulighet for umiddelbar manifestasjon, men det er kontraproduktivt å forvente det, fordi forventningen er en form for tilknytning eller identifikasjon, og som hemmer sin universelle natur fra å behandle den støttende manifestasjonen.

Kjærlighet,

Deepak

Kosmisk Bevissthet .

Spørsmål:

Hva er den psykologiske betydningen av kosmisk bevissthet?

 

Svar:

I kosmisk bevissthet utvides psyken eller den individuelle bevisstheten til et kosmisk eller universelt nivå. Den lille personligheten med sin identifikasjon med kroppen, sinnet og relasjonene gjør et radikalt skifte slik at jeg nå identifiserer seg med kosmos ikke-lokale, tidløse eksistens. Så det kalles kosmisk bevissthet.

Kjærlighet,

Deepak

Intuisjon Og Selvoppfyllende Profetier

Spørsmål:

Hei, jeg vil gjerne vite forskjellen mellom selvoppfyllende profeti og intuisjon. Mange ganger har jeg funnet på å si at noe vil skje, og det gjør det. Vanligvis er det basert på en følelse eller bare det å vite, men noen sier at det er jeg som setter meg opp for å mislykkes. For eksempel, jeg var sammen med noen, og jeg følte at han likte noen andre. Jeg bestemte meg da for at han liker henne og ønsket å være sammen med henne, ikke meg. Så jeg "sverget ut" av situasjonen, ærlig talt spurte jeg ham ikke engang. Jeg bare antok at det var slik siden han hadde gått ut med henne. Til slutt endte han opp med henne. Jeg kan ikke være å lure på om det var min egen skapelse.Fikk jeg på en eller annen måte det forholdet til å skje ved å tro at det ville skje, eller var det bare min intuisjon? Det virker bare som om slikt skjer hele tiden. Jeg satte meg opp for det. Andre forteller meg at er jeg som lukket og setter opp disse situasjonene fra å skje fordi jeg er redd for forhold eller fordi jeg vil ha det sånn. Å være alene. Men i mitt hjerte ønsker jeg ikke å være alene. Jeg ønsker å ha et forhold, og jeg har lenge ønsket det med denne personen. Til slutt dro han et annet sted, og jeg bare lurer på om det var på grunn av meg eller fordi det var ment å være det. Hvis du har noen innsikt, del gjerne. Takk skal du ha. Hvis du har noen innsikt, del gjerne.Takk skal du ha. Hvis du har noen innsikt, del gjerne. Takk skal du ha.

Svar:

Intuisjon er den stille kunnskapen eller oppfatningen av stående hendelser som utspiller seg i henhold til krefter som stort sett er uavhengige av sine personlige ønsker. Det du beskriver som selvoppfyllende profetier er en tilstand av frykt som projiserer og negative resultater. Forskjellen mellom de to er forskjellen mellom en fredelig vitende tilstedeværelse innenfor, og frykt.

Kjærlighet,

Deepak