Kargjør hagen for våren

Fjerner kvister og løv,  

Kalker og gjødsler plenen

Kalken hjelper til med å stabilisere pH-verdien slik at gresset får bedre groforhold. Det gjør ingenting om dette gjøres oppå den snøen som fremdeles ligger der. Når snøen smelter, vil kalken renne ned til gresset sammen med smeltevannet. Dette gir masse god næring.

Et par uker etter at vi har kalket plenen, setter vi i gang med gjødslingen. Plenen bør gjødsles hver fjerde uke gjennom hele sommeren.

Rydd opp i staudebedet

Stauder bør klippes helt ned når høsten kommer, slik at det blir plass til nye skudd o

Hvis du har rosebusker i hagen, bør disse klippes ned etter årets siste frostnatt. Dette er for at deres vekstforhold skal bli best mulig. Nedklipping tidlig i sesongen gir rosene et godt utgangspunkt for å vokse seg store og frodige når varmen og sommeren kommer for fullt.

Skulle du være uheldig og klippe dem litt for tidlig, er det imidlertid ingen grunn til bekymring. Rosene tåler et par frostnetter, så lenge det ikke blir ordentlig vinterkaldt igjen

Vann plantene godt

Etter hvert som snøen har smeltet og det blir varmere i luften, er det viktig at du begynner å vanne plantene dine. Når temperaturen stiger blir det fort veldig tørt, spesielt for plantene som står i potter og krukker.

https://planteborsen.no

Flaggspetter

BERGROSE

Vendehals

Allotria er en hardfør buskrose som blomstrer hele sommeren

Stilist

PERLEBUSK