Engler

Av Guido Reni (1636), Public Domain

I Det gamle testamente handlet de på Guds vegne, det samme gjorde Engelen Mikael påskehistorien,

I Det nye testamente fungerte de ofte som budbringere, som Gabriel , som fortalte Marry om hennes ulastelige unnfangelse. Disse navngitte englene tenker ofte folk på når de blir bedt om å forestille seg en.

Men mens engler så ut som mennesker, var det ingen omtale av at de hadde vinger i Bibelen.

Det tidligste kjente kristne bildet av en engel fra midten av det tredje århundre var uten vinger. Det var ikke før på slutten av det fjerde århundre at kunstnere reimagined engler med vinger i besittelse . 

Ifølge noen forskere ble dette gjort for å representere deres sublime natur, til tross for at kunstnere visste at Skriften ikke beskrev dem som å ha vinger.

Erkeengelen Uriel, sitter på toppen av Historic First Congregational Church, i Detroit, Michigan. Raymond Boyd/Michael Ochs Archives/Getty Images

Møt erkeengelen Uriel, visdommens engel

Tobias møter erkeengelen Raphael, ca. 1640. Kunstner: Vaccaro, Andrea (1604-1670). Heritage Images/Getty Images/Getty Images

Møt erkeengelen Raphael, helbredelsens engel

Symboler

Raphael er ofte avbildet i kunst som holder en stav som representerer helbredelse eller et emblem kalt en caduceus som har en stav og representerer den medisinske profesjonen. Noen ganger er Raphael avbildet med en fisk (som viser til en bibelfortelling om hvordan Raphael bruker deler av en fisk i sitt helbredende arbeid), en bolle eller en flaske.

Erkeengel Raphaels energifarge er  grønn .

religiøse roller

Kristne fra kirkesamfunn som de katolske, anglikanske og ortodokse kirkene ærer Raphael som en helgen . Han fungerer som skytshelgen for mennesker i medisinsk profesjon (som leger og sykepleiere), pasienter, rådgivere, farmasøyter, kjærlighet, unge mennesker og reisende.

Gabriel informerer jomfru Maria om at Gud har utvalgt henne til å bli Jesu Kristi mor.
Andrea Solario/Getty Image

Erkeengel Gabriel Åpenbaringens engel

 

isverd eller et spyd
representerer hans rolle som engleleder i åndelige kamper.
van-96 / Getty Images

Møt erkeengelen Michael, leder av alle engler

Erkeengelen Michael er Guds øverste engel, som leder alle englene i himmelen. 

 Michael  betyr "Hvem er som Gud?"

Symboler til erkeengelen Michael

Michael er ofte avbildet i kunst som bruker et sverd eller et spyd, og representerer hans rolle som engleleder i åndelige kamper. 

Energifarge

Blått  er engellysstrålen assosiert med erkeengelen Michael. Det symboliserer makt, beskyttelse, tro, mot og styrke