Engler: som Lysvesener

Av 

Lys som er så sterkt at det lyser opp et helt område … Strålende stråler av skinnende regnbuefarger … Lysglimt fulle av energi: Mennesker som har møtt engler som dukker opp på jorden i sin himmelske form, har gitt mange forbløffende beskrivelser av lyset som kommer fra dem. Ikke rart engler ofte kalles «lysvesener».

Laget av lys

Muslimer tror at Gud skapte engler fra lys. Hadith , en tradisjonell samling av informasjon om profeten Muhammed , erklærer: "Englene ble skapt av lys ..." .

Kristne og jødiske mennesker beskriver ofte engler som glødende med lys innenfra som en fysisk manifestasjon av lidenskapen for Gud som brenner i engler .

buddhisme og hinduisme beskrives engler som å ha essensen av lys, selv om de ofte er avbildet i kunst som å ha menneskelige eller til og med dyrekropper. Hinduismens englevesener anses å være mindre guder kalt " devaer ", som betyr "skinnende".

Under nær-døden-opplevelser (NDEs), rapporterer folk ofte om å møte engler som viser seg for dem i form av lys og leder dem gjennom tunneler mot et større lys som noen tror kan være Gud .

UFOer

De mystiske lysene rapportert som uidentifiserte flygende objekter (UFOer) over hele verden til forskjellige tider kan være engler, sier noen mennesker. De som tror at UFOer kan være engler sier deres tro er i samsvar med noen beretninger om engler i religiøse skrifter. For eksempel beskriver 1. Mosebok 28:12 i både Toraen og Bibelen engler som bruker en himmeltrapp for å stige opp og ned fra himmelen.

Norsk (1930)
Da drømte han og så en stige som var stilt op på jorden, og hvis topp nådde til himmelen, og se, Guds engler steg op og steg ned på den.

1 Mosebok 28


11Og han kom til et sted hvor han blev natten over, for solen var gått ned; og han tok en av stenene som lå der, og la den under sitt hode, og så la han sig til å sove der. 

12Da drømte han og så en stige som var stilt op på jorden, og hvis topp nådde til himmelen, og se, Guds engler steg op og steg ned på den. 

13Og se, Herren stod øverst på den og sa: Jeg er Herren, din far Abrahams Gud og Isaks Gud; det land som du nu ligger i, det vil jeg gi dig og din ætt. …